Home » zeillessen » cursus vb1/2

Cursus Klein-Vaarbewijs

Sinds december 2009 heeft de vereniging een aantal keren een cursus 'klein-Vaarbewijs' op poten gezet en al een aantal leden geholpen om het examen VB-1 en/of VB-2 te halen. Hoewel het klein-vaarbewijs een 'zelfstudie' examen is, kan een beetje hulp net het verschil maken. Inmiddels hebbe alle cursisten de cursus 'klein-vaarbewijs' met succes afgerond.
In de cursus vaarbewijs leer je alles over de regels van snelvarende motorboten en kan je voorkomen dat je een boete oploopt. Deze boetes zijn niet mals!
Heeft u ook belangstelling voor een opleiding? Vaarbewijs 1/2, marifooncertificaat of een andere opleiding? Het fijne is dat binnen een vereniging je gelijkgestemden kent en het samen doen veel leuker is dan alleen. Heeft u vroeger gevaren en bezit u nog geldige certificaten voor beroeps en/of zeevaart? Mogelijk kunnen deze worden gebruikt om vrijstellingen te krijgen voor het klein-vaarbewijs. Meldt u bij het bestuur als u wensen, ideeen of suggesties heeft.
Koen Scholtus, Surhuisterveen koen@wsv8k.nl

Cursus Rescue

Als begeleider van zeilers varen instructeurs, coaches en vaak ook ouders met een motorboot mee met de zeilende pupillen. Zowel tijdens trainingen als wedstrijden gelden hier regels voor. Wetelijke regels, veiligheids regels en sportieve regels. Om deze regels en de bijbehorende vaardigheden hiervoor te leren is een cursus: rescue. Deze cursus wordt om door het watersportverbond georganiseerd.
Wilt u als begeleider mee varen dan is deze cursus van harte aanbevolen. Voor vrijwilligers van de WSV Achtkarspelen die assistentie bij zeilwedstrijden verlenen is deze cursus 'een must'. Het is niet een kwestie van zomaar een beetje heen-en-weer scheuren over het water. Je bent een onderdeel van de wedstrijdorganisatie met de nodige kennis.